ASR mag Aegon Nederland overnemen

0

ASR Nederland mag Aegon Nederland overnemen. Er blijft volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voldoende concurrentie over in de markten waarop de bedrijven nu allebei actief zijn.

ASR is nu derde speler op de schadeverzekeringsmarkt en blijft dat ook na de overname. Waar ASR nu al de grootste speler is op de markt voor inkomensverzekeringen, wordt die positie door de overname nog iets sterker. Maar volgens de ACM blijft ook hier voldoende concurrentie over van in ieder geval Nationale Nederlanden, Achmea en De Goudse.

De ACM heeft in het onderzocht ook gesproken met klanten, intermediairs en concurrenten. Op het gebied van inkomensverzekeringen staat daarover in de toelichting van de ACM: “De meeste inkomensverzekeringen worden verkocht via intermediairs. Zij hebben de plicht om voor hun klanten meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Op die manier dragen zij ook bij aan de concurrentie tussen aanbieders. Na de overname zijn er nog voldoende mogelijkheden om inkomensverzekeringen bij verschillende verzekeraars af te sluiten. Ook op de markt voor collectieve pensioenen spelen intermediairs een stimulerende rol bij de concurrentie tussen aanbieders. Ook op deze markt blijft na de overname voldoende concurrentie over van in ieder geval Nationale Nederlanden, Athora en Achmea.”

Uit het marktonderzoek kwamen geen aanwijzingen dat het nieuwe pensioenstelsel zal leiden tot een andere beoordeling van deze overname.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.