ASR introduceert Levensrente hypotheek

0

ASR gaat vanaf november een aflossingsvrije hypotheek aanbieden met een levenslange rente van momenteel 1,75% en dus levenslang vaste lage maandlasten. De Levensrente hypotheek is bedoeld voor klanten die hun AOW-leeftijd bereikt hebben en de eventuele overwaarde van hun huis willen opnemen. De geldverstrekker introduceerde de Levensrente hypotheek vandaag tijdens het hypotheekevent HypoVak.

Herbert Meinders, ketenmanager hypotheken bij ASR: “De Levensrente hypotheek is bedoeld voor klanten die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Deze hypotheek biedt klanten de mogelijkheid om de eventuele overwaarde van hun woning op te nemen tot maximaal 50% van de woningwaarde, waarbij de rente levenslang vast staat.”

Aflossingsvrij

Bij de Levensrente hypotheek betaalt de klant elke maand alleen rente over de lening. Bij de introductie is die rente slechts 1,75%. Deze lage rente staat levenslang vast zolang de klant in de woning woont. Meinders: “Doordat er niet wordt afgelost, blijft de hypotheekschuld gelijk en zijn de maandlasten lager dan bij een hypotheekvorm waarbij wel maandelijks wordt afgelost. Bij deze hypotheek wordt geen annuïtaire toets gedaan, maar wordt er gerekend met wat de klant daadwerkelijk gaat betalen. Oftewel, er wordt voor deze hypotheek getoetst op de werkelijke maandlasten. Omdat bij een aflossingsvrije hypotheek de maandlasten lager zijn dan bij een annuïteitenhypotheek, kunnen ook klanten met alleen een AOW of een klein pensioen een aanzienlijk bedrag aan overwaarde van hun woning opnemen.”

Waarde uit woning

Meinders: “Wij zien een stijgende behoefte bij sommige AOW’ers om waarde uit hun woning te onttrekken. Dit betreft vaak mensen die weinig geld hebben waar ze direct over kunnen beschikken. Zij wonen doorgaans al langer in dezelfde woning en bezitten een eigen huis met flinke overwaarde. ASR wil met dit product een simpele, transparante en eerlijke oplossing bieden aan deze doelgroep, om eventuele overwaarde uit hun huis te kunnen onttrekken.”

14.00 uur: HypoVak masterclass ASR

Bekijk vanmiddag om 14.00 uur tijdens HypoVak de introductie van de ASR Levensrente hypotheek voor het verzilveren van overwaarde. Paul Nijssen en Arjen Bijlsma van ASR hypotheken vertellen u in deze masterclass alles over de onderscheidende voorwaarden en kenmerken van deze nieuwe hypotheek.

Uitzending gemist? Kijk de masterclass dan hier terug.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.