ASR introduceert duurzaam variabel pensioen

0

ASR introduceert het variabel pensioen. Met het variabel pensioen biedt ASR naar eigen zeggen klanten een duurzaam product voor de uitkeringsfase van hun pensioen, met een goede balans tussen rendement en risico. Klanten kunnen zowel voor de opbouwfase als de uitkeringsfase terecht bij ASR. Hiermee zet de verzekeraar in op een langetermijnrelatie met de klant. Deze heeft de keuze uit twee varianten: ‘zicht op groei’ en ‘een hogere start’.

Met het variabel pensioen introduceert het bedrijf een alternatief voor het vast pensioen. Deze vorm biedt een keuze voor mensen die met hun pensioenkapitaal willen blijven beleggen na de pensioendatum, met de kans op een hoger pensioen. ASR biedt twee varianten: ‘zicht op groei’, bedoeld voor mensen die voorzichtig willen beginnen, en ‘een hogere start’, bedoeld voor de groep die meteen wil starten met een extra hoog pensioen en daarmee een voorschot neemt op een later te verwachten rendement.

De hoogte van het variabele pensioen staat voor één jaar vast. Ieder jaar berekent ASR de hoogte van het pensioen opnieuw. Deze hangt af van de waarde van de beleggingen, de rente en de levensverwachting. Het beleggingsresultaat wordt gespreid, om zo te proberen grote schommelingen te voorkomen. Bij het berekenen van het jaarlijkse pensioen gaat de verzekeraar daarom uit van een gemiddeld rendement van de laatste drie jaar.

Bij de samenstelling van de beleggingen wordt gekeken naar een goede spreiding over beleggingscategorieën en er wordt ten minste jaarlijks een scenario-analyse gemaakt. Dit om te beoordelen of het beleggingsbeleid nog genoeg aansluit op de marktomstandigheden.

Folkert Pama, directeur sales en klantbediening bij ASR pensioenen: “Met het variabel pensioen bieden we klanten een mooi nieuw product voor de periode na pensioendatum. Een belangrijk onderdeel van het variabel pensioen van ASR is het duurzame karakter. Doordat ASR producten aanbiedt in zowel de opbouwfase als de uitkeringsfase en deze in elkaar laat overlopen, bieden we een meerwaarde voor onze klanten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.