ASR en NN opgenomen in DJSI World

0

ASR en Nationale-Nederlanden (NN) behoren tot de 10% best presterende verzekeraars wereldwijd op het gebied van duurzaamheid en worden daarom opgenomen in de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World). Dat heeft S&P Global bekendgemaakt.

NN behaalde een score van 84 punten en ASR van 81 bij een maximum van 100. Het gemiddelde van de verzekeraars wereldwijd ligt op 39 puDJSnten. De totale score is gebaseerd op drie verschillende dimensies: economisch (NN 80, ASR 76), sociaal (NN 86, ASR 84) en milieu (ASR 97, NN 96).

Dow Jones Global Index

S&P Global beoordeelt ieder jaar meer dan 7.300 beursgenoteerde bedrijven op hun economische, sociale en milieuprestaties. De volledige lijst met beoordelingen wordt in 2021 door S&P Global gepubliceerd. De DJSI bestaat sinds 1999 en monitort wereldwijd bedrijven op het gebied van duurzaamheid. De Index vertegenwoordigt de top 10% van de grootste bedrijven in elke sector van de Dow Jones Global Index.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.