ASR en NN Group meest duurzame beursgenoteerde bedrijven

0

ASR Nederland en NN Group zijn de meest duurzame beursgenoteerde bedrijven van Nederland en België. Dat zegt de DuurzaamBeleggenAcademie (DBAC), die bekendmaakte dat ASR de duurzaamste belegging van 2022 is, terwijl NN Group op plek twee eindigde. RELX (het voormalige Reed Elsevier), Randstad en ASML pakten de derde, vierde en vijfde plaats.

Het is, volgens de academie, de eerste keer dat er onderzoek is gedaan naar het meest duurzame beursgenoteerde bedrijf van Nederland en België. De DBAC heeft het onderzoek uitgevoerd, “omdat particuliere beleggers duurzamer willen beleggen”. Het DBAC heeft de milieu-impact van ruim 120 beursfondsen onderzocht. Daarnaast heeft de academie ook gekeken naar de verbetering die de bedrijven op het vlak van duurzaam ondernemen hebben doorgevoerd en naar de externe ESG-scores (Ecologische impact/Milieu, Sociaal en Goed Ondernemingsbestuur).

Winnaar ASR

DBAC: “ASR is als winnaar uit de bus gekomen, omdat het met zijn bedrijfsvoering de minste impact heeft op het milieu, het meeste is verbeterd in de laatste vijf jaar en de beste ESG-score heeft bij de rating agencies. Zo heeft ASR Nederland, gemeten per miljoen omzet, sinds 2017 het energieverbruik met 43% gereduceerd, de CO2-uitstoot met 78% verminderd, het waterverbruik met 62% verlaagd, de hoeveelheid afval met 82% gereduceerd en voor 96% gebruik gemaakt van hernieuwbare energie. Daarnaast voert het bedrijf een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering en een goed ondernemersbestuur om zowel van de medewerkers als de klanten tevredener mensen te maken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.