ASR DigiThuis Hypotheek met aanvraag versneller

0

Bij Van Kampen Groep (VKG) wordt op dit moment de ‘a.s.r. aanvraag versneller’ getest. Deze app digitaliseert het aanvraagproces van de nieuwe a.s.r. DigiThuis hypotheek en is samen met Ockto ontwikkeld. Naar verwachting start a.s.r. Hypotheken begin juli een pilot met de DigiThuis hypotheek.

De kantoren die door VKG zijn aangesloten op de DigiThuis hypotheek doen daar op dit moment de eerste ervaringen mee op. “We leren veel en met de feedback van deze kantoren verbeteren we het aanvraagproces”, aldus VKG. Via de aanvraag-app vraagt de consument online de benodigde gegevens op voor zijn hypotheekaanvraag. De klant kan vervolgens toestemming geven om die brondata te delen de geldverstrekker, die dit na toestemming van de klant ook kan delen met de adviseur. Voor de DigiThuis hypotheek wordt een modeltaxatie opgevraagd bij Calcasa. Zowel de aanvraag als de correspondentie gedurende de looptijd (na passeren) verlopen volledig digitaal. Hiervoor krijgt de klant een persoonlijk digitaal hypotheekdossier in MijnHypotheek van a.s.r.

De DigiThuis hypotheek is een product voor klanten die maximaal 80% van de marktwaarde van de woning willen financieren en kan niet met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gesloten worden. Door de verregaande digitalisering en specifieke kenmerken kan de hypotheek tegen een scherpe rente worden aangeboden. De hypotheek is verkrijgbaar in de aflosvormen annuïtair, lineair en aflossingsvrij. Er zijn twee risicoklassen: <80% marktwaarde en <60% marktwaarde.

Er mag per kalenderjaar 10% van het oorspronkelijke leningdeel extra worden afgelost zonder extra kosten. Het renteaanbod is 90 dagen geldig en eenmalig te verlengen met 90 dagen. De bereidstellingsprovisie bedraagt 0,005% per verlengde dag.

Verduurzamen

Wil de klant extra lenen voor verduurzaming dan is dit mogelijk met de Verduurzamingshypotheek. Voorwaarde is dat de Verduurzamingshypotheek en de DigiThuis samen niet meer mag bedragen dan 86% van de waarde van de woning, mits ook het inkomen dit toestaat.

Beperkte pilot

De DigiThuis hypotheek is straks tijdens de pilotfase aan te vragen via de Van Kampen Groep en de VCN-formules United Capital, De Financiële Makelaar en Financieel Support Nederland. Paul Nijssen, salesmanager a.s.r. Hypotheken en Harrie-Jan van Nunen, directeur VCN HypotheekService verzorgen op 3 juli vanaf 12.00 uur een webinar over het nieuwe product en de werking van de ‘Aanvraagversneller App’.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.