ASR brengt distributie- en servicebedrijven onder in nieuwe holding

0

ASR richt op 1 januari 2022 een nieuwe holding op voor zijn distributie- en servicebedrijven. De nieuwe holding krijgt een eigen directie die verantwoordelijk wordt voor het ontwikkelen van een centrale strategie en het bevorderen van samenwerking en synergie van de bedrijven die deel uitmaken van de holding. De bedrijven behouden hun eigen identiteit en organisatiestructuur en blijven onafhankelijk van ASR opereren.

De deelnemingen van ASR in de distributie- en servicesmarkt zijn VKG, ANAC, Dutch ID (Boval, Felison), Supergarant en PoliService. Deze bedrijven hebben een sterke overlap in activiteiten binnen het distributielandschap. In totaal werken er ongeveer 800 mensen.

Prominente rol

Onderdeel van de strategie van ASR is om met bedrijven in het distributie- en services-segment een prominente rol te vervullen in de consoliderende markt. Daarom worden deze in een holding ondergebracht en komen ze onder één aansturing. De directie van de nieuwe holding heeft als kerntaak het ontwikkelen van een centrale strategie voor alle deelnemingen en het bevorderen van samenwerking en synergie tussen de bedrijven.

Bestuur

Het beoogd bestuur van de nieuwe holding bestaat uit CEO Jaap Eringa (directeur Dutch ID), COO/CIO Janwillem Fidder (directeur Dutch ID) en CFRO Michiel Husslage (financieel directeur Brand New Day PPI).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.