ASR, BLG Wonen en ING genomineerd voor Gouden Spreekbuis

0

ASR, BLG Wonen en ING zijn genomineerd voor Gouden Spreekbuis 2021 voor hypotheekverstrekkers. De genomineerden worden uitgenodigd om hun nominatie te onderbouwen voor een vierkoppige jury, die uiteindelijk bepaalt welke van de drie genomineerde verstrekkers de award wint.

Blauw Research voert dit jaar voor de 24ste keer de Imago Blauwdruk Hypotheekverstrekkers uit. Dit onderzoek meet de ontwikkeling van de prestaties van alle relevante hypotheekverstrekkers op de Nederlandse markt. Het gaat zowel om merkprestaties als om daadwerkelijke dienstverlening zoals die wordt gezien en beleefd door onafhankelijke hypotheekadviseurs.

Onderzoek

Het onderzoek is zeer uitgebreid en is bedoeld om hypotheekverstrekkers te helpen aan inzichten om hun positie op de markt te bepalen, te volgen en levert handvatten om hun prestaties te verbeteren. Daarnaast dienen de onderzoeksresultaten ook als basis voor de nominaties van de Gouden Spreekbuis. Op basis van de ontwikkeling en score op de belangrijkste meetpunten, nomineert Blauw ook elk jaar drie verstrekkers die het op deze punten het best hebben gedaan.

Belangrijkste meetpunten

ASR, BLG Wonen en ING hebben op basis van de meest recente onderzoeksresultaten uit de Imago Blauwdruk Hypotheekverstrekkers de meeste vooruitgang en de hoogste score geboekt. De belangrijkste meetpunten daarbij zijn: bekendheid, imago, voorkeurspositie en dienstverlening.

Jurering Gouden Spreekbuis

De genomineerden worden uitgenodigd om hun nominatie te onderbouwen voor een vierkoppige jury, die uiteindelijk bepaalt welke van de drie genomineerde verstrekkers de award wint. De jury neemt de onderzoeksuitkomsten natuurlijk mee in haar beoordeling en kijkt daarnaast ook naar andere criteria. Dit jaar zal er in het bijzonder aandacht zijn voor de manier waarop verstrekkers omgaan met betalingsproblemen van klanten in tijden van crisis. De jury voor de Gouden Spreekbuis 2021 bestaat uit: Michiel Meijer (algemeen directeur Van Bruggen Adviesgroep), Nico Stolwijk (manager belangenbehartiging Vereniging Eigen Huis), Bart de Nie (directeur Stichting Erkend Hypotheekadviseurs) en Alex Klein (hoofdredacteur InFinance).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.