ASR Bank biedt gratis woningtaxatie

0

ASR Bank biedt sinds vorige week voor hypotheekklanten een gratis online woningtaxatie bij het aanvragen van een renteaanbod. De taxatie loopt via Calcasa en kan worden aangevraagd door de adviseur.

Dankzij het programma Calcasa is het mogelijk om op basis van adresgegevens en andere openbare data een snelle waardebepaling te maken van de woning. Deze waardebepaling wordt automatisch en kosteloos voor de klant uitgevoerd bij het aanvragen van een renteaanbod.

ASR Bank: “Hiermee bespaart de klant al gauw 300 euro aan taxatiekosten. De woningtaxatie via Calcasa kan worden aangevraagd door de adviseur. Hij is daardoor ook in staat om sneller een hypotheekofferte te leveren.”

Calcasa waardeert onroerend goed met het statistische en wetenschappelijke Automated Valuation Model (AVM). Een Calcasa modeltaxatie kan uitsluitend worden uitgevoerd bij een aanvraag waarvan niet meer dan 80% van de woningwaarde gefinancierd hoeft te worden.

Ook financieringsaanvragen onder NHG, hoger dan 500.000 euro en woonboerderijen kunnen nog niet via Calcasa worden getaxeerd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.