ASR-app voor veilige dronevluchten

0

Met de introductie van de Vlieg Veilig app, wil ASR het toenemende aantal incidenten met drones een halt toeroepen. De app geeft onder meer aan waar wel en niet mag worden gevlogen met een drone. De verkoop van drones is in de afgelopen jaren flink toegenomen.

De Vlieg Veilig app is een vervolg op de Rij Veilig app, waarmee ASR het gebruik van de smartphone in het wegverkeer hoopt te beperken. De Vlieg Veilig app is nu nog alleen beschikbaar voor iPhones en zal dit najaar ook voor Androidtoestellen worden aangeboden.

Onduidelijke vliegverboden

Het vliegen met een drone is niet zonder gevaar en ook niet overal toegestaan. Met de stijgende populariteit is het aantal incidenten met drones toegenomen, zegt ASR. Naast vliegvelden telt Nederland ook andere no-fly zones waar niet of tot een beperkte hoogte mag worden gevlogen met een drone. Voor veel gebruikers is het echter onduidelijk waar nu wel en niet mag worden gevlogen.

De Vlieg Veilig app laat aan de hand van GPS zien welke beperkingen en eventuele verboden er voor dat gebied gelden, en waar wél gevlogen mag worden. Daarnaast heeft de app een checklist met zeven controlepunten voor het legaal en verantwoord vliegen met drones.

Combineren met social media

Door het gebruik van een timer in combinatie met een logboek kan de drone-vlieger bijhouden waar, wanneer en hoe lang hij heeft gevlogen. Na afloop van de vlucht kan hij deze gegevens, samen met de mooiste foto’s van zijn vlucht, delen op social media.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.