ASN Bank voegt Autoverzekering toe aan assortiment

0

De ASN Autoverzekering voor particuliere klanten is een succes, zo wijst de proefperiode uit. Sinds de livegang, begin 2024, hebben zo’n 100 klanten de autoverzekering afgesloten.

De autoverzekering volgt, net als de eerder geïntroduceerde woonhuis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering, uit de samenwerking met ASR. Patrick van den Bos, verantwoordelijk voor ASN verzekeren: “Autorijden is niet per definitie duurzaam, dat geldt zeker voor auto’s die rijden op fossiele brandstoffen. Toch past de introductie van onze Autoverzekering bij onze missie om duurzaamheid voor iedereen bereikbaar te maken. We moedigen de transitie op het gebied van mobiliteit aan, het verduurzamen van vervoer is noodzakelijk. Tegelijkertijd is het de realiteit dat nog veel Nederlanders autorijden. Laten we er dan in ieder geval voor zorgen dat het verzekeren van die auto’s op een zo duurzaam mogelijke manier gebeurt. Van noodzakelijk kwaad naar noodzakelijk goed, noem ik dat.”

Duurzame keuzes

Van den Bos: “Wat maakt dan de ASN Autoverzekering duurzamer? Dat wordt bepaald door een aantal elementen en keuzes die we hebben gemaakt binnen de Autoverzekering zoals ASR die kent:

  • Herstellen in plaats van vervangen: in het geval van schade is repareren van de schade de standaard. Daarnaast hebben alle aangesloten herstelbedrijven een erkende certificering die een duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsvoering waarborgt.
  • Uitsluiten van de meest vervuilende auto’s: de oudere dieselvoertuigen (aangeduid met emissieklassen 0, 1, 2 of 3) kunnen niet via ASN Bank worden verzekerd.
  • Geen tweedegezinsautoregeling: ASN Bank hanteert vanwege de klimaatimpact geen kortingsstructuur voor het verzekeren van meerdere personenauto’s binnen één huishouden, een regeling die veel andere verzekeraars wel kennen.”

Duurzaam beleggen

De verzekeringspremies worden door ASR belegd in overeenstemming met de duurzaamheidscriteria van ASN Bank, waarbij de belangen van mens, dier en natuur een essentieel onderdeel uitmaken. Daarnaast besteedt ASN Bank 10% van de verzekeringsinkomsten aan innovatieve, duurzame projecten die ASN Bank zelf initieert. De samenwerking met Naturalis in onderzoeksplatform KennisNatuurlijk! is daar een eerste uiting van.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.