ASN Bank lanceert duurzame schadeverzekeringen

0

Sinds kort is het mogelijk om via ASN Bank duurzame woonhuis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen af te sluiten. In geval van schade worden spullen niet automatisch door nieuwe vervangen. De optie wordt geboden om schade te laten te herstellen of te vervangen met tweedehands of refurbished materialen.

De premie van de verzekeringen wordt volgens het ASN duurzaamheidsbeleid belegd in duurzame bedrijven, projecten en overheden. Twee procent van de premie wordt daarnaast belegd in innovatieve duurzame projecten. De bank werkt voor de verzekeringen samen met ASR schadeverzekeringen.

Extra dekkingen

De duurzame schadeverzekeringen bevatten extra dekkingen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn zonnepanelen, laadpalen en groene daken volledig gedekt. Patrick van den Bos, productmarketeer duurzaam verzekeren bij ASN Bank: “De schadeverzekeringen zijn duurzaam, maar ook voorbereid op de toekomst. Zo hebben we het eigen risico op stormschade automatisch afgedekt, omdat we door klimaatverandering steeds vaker extreem weer gaan meemaken. Daarnaast geloven we dat circulariteit de toekomst heeft, daarom is duurzaam herstel de standaard in plaats van zomaar vervangen voor iets nieuws.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.