AS Support verwacht forse stijging hypotheekrente

0

De module ‘renteverwachting’ van AS Support werkt met een algoritme, dat dagelijks de spanning tussen de kapitaalmarkt en hypotheekrente berekent. De module laat zien dat die spanning al is opgelopen tot 0,37% “Wat voor zo’n korte periode na een ECB-aankondiging ongekend hoog is.”

De hypotheekrente en de rente op de kapitaalmarkt zijn nauw met elkaar verweven. Steeds wanneer de rente op de kapitaalmarkt wijzigt zie je dat de hypotheekrente enige tijd later gaat meebewegen. AS Support laat dit in onderstaande grafiek zien.

De ontwikkeling op de kapitaalmarkt is volgens AS Support dan ook een belangrijke indicator welke kant de hypotheekrente op zal gaan. “Nu recent de ECB een relatief forse renteverhoging heeft doorgevoerd, zie je dat ook de kapitaalmarktrente aan een verdere opmars is begonnen. En het lijkt dan ook alleen maar logisch, dat ook de hypotheekrentes verder zullen stijgen. Maar de vraag is wanneer en met hoeveel.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.