Argenta en Obvion grootste stijgers op hypotheekmarkt

0

Argenta is voor het tweede jaar op rij de grootste stijger op de Nederlandse hypotheekmarkt. Het marktaandeel van het bedrijf steeg vorig jaar met 2,5%. Ook Obvion deed het vorig jaar prima door er 2,3% marktaandeel bij te krijgen. Dit blijkt uit cijfers van IG&H Hypotheek Consulting & Interim.

Andere stijgers in 2012 zijn Nationale-Nederlanden (+1.8%), Aegon (+1.6%) en ABN Amro Bank (+1.6%). Door de opmars van Argenta en ASR Bank verdwijnen SNS Bank en Amstelhuys uit de top 10.

De grootste absolute daling ten opzichte van 2011 laat Rabobank zien (-3.5%). In het vierde kwartaal komt Rabobank overigens wel weer sterk terug. SNS Bank verliest met 2,7% eveneens aanzienlijk marktaandeel.

In 2012 zijn er aanzienlijke verschuivingen geweest in de top 10, maar niet in de top 3. Daaronder stijgt Obvion naar de vierde plaats; in het vierde kwartaal van 2012 is Obvion zelfs de derde hypotheekverstrekker van Nederland, ten koste van ABN Amro.

Argenta is na twee jaar als grootste stijger in marktaandeel binnengekomen op plek 8 in de top 10. Op basis van het laatste kwartaal 2012 staan ze zelfs zevende. ASR Bank (op 9) is ook nieuw in de top 10.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.