Ardanta streeft naar 100% duurzame uitvaarten

0

Een kist van duurzaam geproduceerd en verwerkt hout, zonder kunstmatige lak of ornamenten. Of een elektrische crematieoven in plaats van een gasgestookt model. Het zijn voorbeelden van duurzame alternatieven waarover Ardanta zijn klanten en nabestaanden vanaf nu wil informeren. De uitvaartverzekeraar van ASR. tekende namelijk eind juli een overeenkomst met GreenLeave, een samenwerkingsverband van uitvaartondernemers die streven naar 100% duurzame uitvaarten in Nederland.

Guido Horst, directeur Ardanta: “Wij zijn de eerste uitvaartverzekeraar die zich bij GreenLeave heeft aangesloten; tot voor kort bestond het netwerk alleen uit uitvaartverzorgers. GreenLeave deelt kennis en inspiratie en zorgt voor training en certificering van uitvaartondernemers en leveranciers. Hierbij ligt de focus op zes duurzaamheidsaspecten, waaronder het gebruik van hernieuwbare grondstoffen, energie-efficiënte productie en het vermijden van toxische stoffen.”

Duurzaamheid

“Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook bij het regelen van een uitvaart”, zegt Horst. “We willen klanten en nabestaanden op dit gebied zo goed mogelijk informeren en adviseren. Door ons aan te sluiten bij GreenLeave kunnen we gezamenlijk met andere partijen een bijdrage leveren aan het verduurzamen van uitvaarten in Nederland.”

Criteria

Horst: “Om een samenwerkingsverband met GreenLeave aan te kunnen gaan, moet aan meerdere duurzame criteria worden voldaan. Zo moeten leden van Greenleave de milieu-impact van hun bedrijfsvoering minimaliseren, rekening houden met duurzaamheid bij het inkoopbeleid, en eerlijk en transparant communiceren over hun werkwijze. Uitvaartondernemers die lid zijn van GreenLeave bieden op alle onderdelen van een uitvaart een duurzaam alternatief, naast de traditionele dienstverlening. Door actief in gesprek te gaan met alle uitvaartondernemers in ons netwerk willen we hen stimuleren ook toe te treden tot dit groene keurmerk. Zodat ook zij duurzame alternatieven aan de klant gaan aanbieden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.