Ardanta biedt nog maar één uitvaartverzekering aan

0

Ardanta, de uitvaartverzekeraar van ASR, vereenvoudigt zijn productaanbod. Vanaf vandaag heeft de verzekeraar nog één uitvaartverzekering, de Ardanta Uitvaartverzekering.

Met de introductie van dit product kiest Ardanta voor één kapitaalverzekering met meer duidelijkheid en flexibiliteit. “Klanten bepalen voortaan bijvoorbeeld zelf hoelang zij premie willen betalen. De lopende verzekeringen blijven bestaan, maar kunnen met de komst van dit nieuwe product niet opnieuw afgesloten worden”, aldus directeur Guido Horst.

Intermediair

“De Uitvaartverzekering is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het intermediair en met klanten. Er is meermaals getoetst of het nieuwe product aansluit bij de huidige behoeften van de klant. Klanten willen meer duidelijkheid, zekerheid en vrijheid. De lopende verzekeringen, denk aan de natura dienstenpakketten, worden niet gewijzigd voor bestaande klanten, maar kunnen niet meer opnieuw afgesloten worden. De nieuwe uitvaartverzekering is wel voor bestaande klanten beschikbaar”, zegt Horst.

Flexibel

Het nieuwe product volgens Horst heeft een aantal flexibele kenmerken. “Zo is de verzekering aan te passen en bepalen klanten bij het afsluiten zelf hoe lang ze premie betalen. In de nieuwe verzekering zijn kinderen in plaats van tot hun 18de tot hun 21ste levensjaar meeverzekerd en kunnen producteigenschappen tussentijds gewijzigd worden, zoals het aanpassen van de begunstiging.”

Aanpassen

Horst: “Het traditionele gedachtegoed achter een uitvaartverzekering is dat je deze één keer afsluit voor de rest van je leven. Maar er is voldoende aanleiding waardoor mensen hun verzekering tussentijds zouden willen aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het stopzetten en ook weer aanzetten van de jaarlijkse verhoging, zonder het beantwoorden van gezondheidsvragen, of persoonlijke omstandigheden waardoor ons leven er totaal anders uitziet. Met de nieuwe uitvaartverzekering kunnen klanten in iedere levensfase hun verzekeringen aanpassen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.