Arbeidsmarktscan kan breder worden ingezet

0

De flexibilisering van de arbeidsmarkt zal de komende decennia onverminderd doorzetten, schrijft Peter Dijks, CCO Obvion, in zijn visie op 2020. “Die flexibiliteit en baanonzekerheid voor mensen zal ook in de hypothekenwereld tot ontwikkeling van nieuwe (acceptatie-) instrumenten moeten leiden.”

Auteur: Peter Dijks, CCO Obvion

Vanaf dit jaar maakt Nationale Hypotheek Garantie gebruik van de Arbeidsmarktscan. Dat doet ze momenteel op basis van een pilot samen met 9 hypotheekverstrekkers. Al bij het verstrekken van een hypotheek kan dan ingeschat worden, hoeveel iemand in soortgelijke omstandigheden verdient en wat de verwachte zoektijd naar een baan na onvrijwillig ontslag is. Daardoor komt een hypotheek eerder binnen handbereik voor potentiële huizenkopers zonder een vast contract. In het verleden moest hiervoor inkomen van de afgelopen 3 jaar aangetoond worden.

De praktijk

Hoe werkt de arbeidsmarktscan? Door middel van een online tool worden de individuele arbeidsmarktkansen van de aanvrager voor de komende vijf jaar berekend. Geldverstrekkers kunnen mede op basis hiervan beslissen potentiële klanten met een tijdelijk of flexibel contract toch een hypotheek te verstrekken. Zien de scores er goed uit? Dan is er sprake van een bestendig inkomen dat meegenomen wordt bij de beoordeling van de hypotheekaanvraag.

Nieuwe (acceptatie-) instrumenten

De flexibilisering van de arbeidsmarkt is een ontwikkeling die de komende decennia onverminderd zal doorzetten. Die flexibiliteit en baanonzekerheid voor mensen zal ook in de hypothekenwereld tot ontwikkeling van nieuwe (acceptatie-) instrumenten moeten leiden. De branche kan ook een belangrijke rol spelen voor andere hypotheekklanten zoals de doorstromer, ook hier kunnen wij baanonzekerheid beperken door vroegtijdig een toekomstperspectief te schetsen. Want juist de gevolgen van die onzekerheid kunnen soms erger zijn dan het verlies van de baan zelf. De markt kan helpen om de negatieve gevolgen die ingrijpend kunnen zijn, zoals een hypotheekachterstand, te beperken.

Vooruit kijken

NHG deelt deze visie op een verdergaande flexibilisering van de arbeidsmarkt, zo liet Carla Muters, bestuurder NHG, eerder al weten. NHG stelt daarbij dat het goed is om bij de beoordeling niet alleen te kijken naar het verleden of de huidige contractvorm, maar juist ook vooruit te kijken en het perspectief van mensen mee te wegen. Zo verwacht NHG de hypotheek niet alleen nu maar ook in de toekomst betaalbaar te houden.

Deze column verscheen eerder in InFinance Kansen & Visies 2020.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.