‘Arag zestig jaar actief in Nederland’

0

Vandaag is rechtsbijstandsverzekeraar Arag precies 60 jaar actief in Nederland. CEO Marc van Erven (foto): “In al die jaren groeide het van oorsprong Duitse familiebedrijf uit tot een organisatie met ruim 800 medewerkers die zich dagelijks inzetten om het recht toegankelijk en betaalbaar te maken voor iedereen.”

“Arag is anders dan de rest. Dat is al 60 jaar zo. Als ik aan Arag denk, dan zie ik vooral een groep specialisten met een sterke sociale verbondenheid. Het zijn de mensen die Arag sterk maken. Daar ben ik trots op”, aldus Van Erven.

Nieuwe juridische diensten

In die 60 jaar heeft de verzekeraar de wereld zien veranderen. Trends als digitalisering en individualisering, maar ook de juridisering van de samenleving, hebben grote impact op ons werk. Van Erven: “Wij maken in Nederland het recht al 60 jaar toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Een prachtige authentieke missie die wij nog steeds volhouden. Het is mooi om te zien dat ook veel jonge mensen ons hierin waarderen. We zijn druk bezig om deze missie nog verder uit te breiden. Dat deden we onder andere door Arag On Demand in het leven te roepen. Hiermee maken we niet alleen het recht toegankelijk voor onze klanten, maar ook voor Nederlanders die geen rechtsbijstandsverzekering hebben.”

Smart Insurer

Van Erven: “We zijn hard onderweg om een andere missie waar te maken: het zijn van een Smart Insurer. We willen technologie inzetten om onze klanten toegang te geven tot de beste rechtshulp, kennis, tools en digitale diensten. Ondanks een flinke automatiseringsslag is de menselijke kant binnen de rechtsbijstand van evident belang. Bepaalde processen kun je vervangen door robots, gedachtegangen van mensen niet. Daar moeten we als Arag ook in de toekomst naar blijven kijken. Dat doen we door mensen goed op te leiden en ze te ondersteunen in hun welzijn.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.