Arag wil meer leren over big data

0

Data speelt in toenemende mate een belangrijke rol in de juridische sector. Voor Arag Nederland is dit reden een partnership aan te gaan met big data-expert Xomnia.

“We geloven dat data, samen met nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning, ons in staat stelt om onze service te verbeteren en nieuwe concepten en bedrijfsmodellen te ontwikkelen”, zegt Richard Faas, directeur innovatie en oprichter van de Legal Tech Studio bij Arag.

De juridisch dienstverlener en rechtsbijstandverzekeraar heeft de Legal Tech Studio opgericht om beter grip te krijgen op technologische ontwikkelingen, zoals big data. De studio is gevestigd in B. Amsterdam, een co-working space. In de Legal Tech Studio kunnen nieuwe data-gedreven concepten ontwikkeld en getest worden.

Xomnia sluit zich aan als de ‘big data-partner’ van Arag in alle fases van data-gedreven innovatie binnen de Legal Tech Studio. In het kader van de nieuwe samenwerking zullen beide bedrijven medio 2017 een ‘datathon’ organiseren. Tijdens de datathon werken teams, bestaande uit computer engineers, data scientists, en bedrijfsexperts, 24 uur lang onafgebroken aan het oplossen van een uitdagend probleem.

Het doel van deze datathon is om juridische data te bestuderen en analyseren met behulp van state-of-the-art AI en machine learning-technieken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.