APG verlost zichzelf van loonongelijkheid

0

Ruim 125 vrouwelijke medewerkers van pensioenuitvoerder APG hebben vandaag een brief ontvangen waarin staat dat hun salaris per 1 juni wordt verhoogd naar hetzelfde niveau als dat van hun mannelijke collega’s met vergelijkbare functies, ervaring en dienstjaren.

Bij APG werken ongeveer 3.000 medewerkers, waarvan 960 vrouwen. De ruim 125 vrouwelijke medewerkers die per 1 juni een salarisverhoging ontvangen, vertegenwoordigen 13% van het totale aantal vrouwelijke medewerkers. Bij de overige 87% van bij APG werkzame vrouwen is er geen verschil in loon met vergelijkbare mannelijke medewerkers.

Herhaling voor zijn

De hogere beloning van deze groep medewerkers met een ongelijk salaris wordt binnen het bestaande budget van APG gerealiseerd. Tegelijk neemt APG maatregelen om dit thema duurzaam op te lossen. Marloes Sengers, directeur HR bij APG: “Zo voorkomen we herhaling in de toekomst en pakken we de oorzaken van de ongelijke beloning duurzaam en fundamenteel aan.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.