AOV Insify in een kwartier af te sluiten

0

Online verzekeringsplatform Insify heeft een eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers geïntroduceerd. CEO Koen Thijssen (foto): “Dankzij volledige digitalisatie van het aanvraag en acceptatieproces is de aanvrager de volgende dag al gedekt.”

Thijssen: “Bijna driekwart van de zelfstandigen in Nederland heeft geen AOV (72,4%) volgens de tweejaarlijkse Zelfstandigen Enquête Arbeid 2021 van het CBS en TNO. Met name de hoge prijs en de ingewikkelde aanvraag met lange wachttijd houdt zelfstandigen tegen om een AOV af te sluiten. Onze nieuwe AOV is er dan ook op gericht om juist die barrières weg te nemen. Door de aanvraag en acceptatie te digitaliseren maken we het proces transparant, snel en kostenefficiënt. Zelfstandigen kunnen online zelf aan de knoppen draaien en zien meteen welke premie dat oplevert. Er is geen tussenkomst van een adviseur meer nodig en er is dus geen wachttijd van drie weken, die je vaak ziet bij de aanvraag van een AOV. De hele aanvraag, inclusief medische keuring, duurt 15 minuten en in de meeste gevallen is de aanvrager de volgende dag al gedekt. En tegen een scherp tarief, want de besparing door te digitaliseren berekenen we gewoon door.”

Verzekerd binnen een dag

Voor het afsluiten van de nieuwe AOV doorlopen aanvragers een online proces waarin zij de dekking zelf samenstellen, met keuze in bijvoorbeeld de looptijd en dekking bij psychische klachten. Gedurende het proces kunnen zij de opties zelf aanpassen en is meteen zichtbaar wat dat met de maandelijkse premie doet. Wanneer de dekking naar wens is samengesteld begint de medische keuring. Ook deze is volledig digitaal en past zich aan op de situatie van de aanvrager. Binnen 15 minuten kan de aanvraag worden ingediend.

Geen afsluitkosten

“Voor onze nieuwe verzekering hebben we vooral gekeken naar de behoeftes van onze 6000 huidige klanten en de uitdagingen waar zelfstandige ondernemers tegenaan lopen. De wens om voor een lage prijs een basis-vangnet te regelen stond centraal in de ontwikkeling. In tegenstelling tot vrijwel elke andere verzekeraar in Nederland hanteren we geen afsluitkosten, een vaste lage premie en is de verzekering dagelijks opzegbaar. Ook rekenen we geen premie bij onverhoopte arbeidsongeschiktheid”, zegt Thijssen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.