Aon verruimt Covid-19-dekking op reisverzekering

0

Aon verruimt per direct de dekking op de reisverzekering voor Covid-19 gerelateerde zaken voor reizen naar landen met kleurcode oranje. Aon verzekert corona gerelateerde kosten in deze landen wanneer een reiziger ter plekke een coronabesmetting oploopt of wanneer een reiziger een reeds geboekte reis moet annuleren vanwege een coronabesmetting. Tevens is deze verruiming ook van toepassing wanneer men reeds in het bezit is van een doorlopende reisverzekering van de verzekeraar en er een nieuwe reis geboekt wordt.

Annemarie Rosebeek, Chief Affinity van Aon: “In de basisreisverzekering worden noodzakelijke kosten zoals bijvoorbeeld extra reis- en verblijfskosten vergoed indien het coronavirus wordt vastgesteld tijdens een reis naar een land met kleurcode oranje. Dit geldt ook voor de extra reis- en verblijfskosten van de terugreis van deze verzekerde, zijn eventuele huisdier en van één reisgenoot, als dat noodzakelijk is voor bijstand. Ook medische kosten gemaakt in een ‘oranje’ land worden gedekt, indien deze aanvullend zijn meeverzekerd. Een annulering van de reis wegens een coronabesmetting vóór vertrek is verzekerd naar landen ongeacht met welke kleurcode. Letsel dat niet gerelateerd is aan het coronavirus, zoals een gebroken been, is en blijft vergoed voor landen tot en met kleurcode rood.”

Zorgeloos op reis

Volgens Rosebeek geven de verruimingen in de reisverzekering reizigers meer rust bij het boeken van een vakantie en de reis zelf: “Ook in een periode waarin reizen wordt afgeraden, zien we dat onze klanten op zoek zijn naar mogelijkheden om te reizen zodra de maatregelen dit weer toelaten. We zien in de markt dat veel reizigers vragen hebben over de dekkingen die bij hun reisverzekering horen. Dat is ook logisch, want de situatie kan per land verschillen door de verschillende kleurcodes die zijn ingevoerd en die ook regelmatig wisselen. Daarnaast zien we dat de coronabesmettingen in verschillende landen momenteel weer oplopen, maar reizen nog wel mogelijk is. Dan wil je zorgeloos op reis kunnen en vooraf weten waarvoor je gedekt bent in geval je kosten maakt als je het coronavirus oploopt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.