Aon lanceert alternatief voor private lease

0

Met CareToDrive lanceert Aon een alternatief voor private lease, maar dan zonder BKR-registratie. Aangesloten autodealers bieden hiermee een tweedehandsauto gecombineerd met een abonnement aan, zodat de autobezitter geen zorgen meer heeft over onverwachte kosten.

Waar private lease geruime tijd de enige oplossing was voor particuliere autobezitters die graag de zekerheid hebben van een vast bedrag voor onkosten en onderhoud, lanceert Aon nu een nieuwe oplossing voor de Nederlandse markt: CareToDrive. Daarmee worden onverwachte reparaties aan alle mechanische en elektrische onderdelen, periodiek onderhoud, slijtage, APK, pechhulp en vervangend vervoer gedekt voor een vast bedrag per maand. Onderdelen aan de ‘buitenkant’ van de auto zoals glas, banden en de lak vallen niet onder de dekking.

Iedereen die een abonnement afsluit, krijgt een kastje in de auto ingebouwd waarmee allerlei technische data en het rijgedrag wordt bijgehouden. Op basis hiervan kan de dealer bijvoorbeeld tijdig onderhoud of reparaties inplannen, nog voordat een mogelijk defect ontstaat.

Vast bedrag per maand

“Eén van de grootste ergernissen is dat je tijdens een apk-keuring of periodieke onderhoudsbeurt geconfronteerd wordt met onverwacht hoge kosten. Het is niet voor niets dat private lease steeds populairder wordt”, zegt Robert Spaan, managing director business development bij Aon. Met CareToDrive bieden we via de autodealer dezelfde zekerheid voor een vast bedrag per maand, maar dan met je eigen tweedehandsauto en zonder een BKR-registratie.”

CareToDrive is bedoeld voor particulieren die een tweedehands personenauto aanschaffen tussen de drie en acht jaar oud met maximaal 100.000 kilometer op de teller. Het product kent geen eigen risico of claimlimiet en wordt via geselecteerde autodealers in abonnementsvorm verstrekt aan klanten die een tweedehandsauto aanschaffen. De hoogte van het maandbedrag hangt af van factoren zoals de leeftijd van de auto, het aantal gereden en verwachte kilometers, het type voertuig en de eventuele aanwezigheid van fabrieksgarantie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.