Aon koopt Unirobe Meeùs Groep

0

Aon Groep Nederland neemt voor 295 miljoen euro de volledige Unirobe Meeùs Groep (UMG) over van Aegon. Over 2016 ontving de enige aandeelhouder nog een dividenduitkering van 40 miljoen euro van UMG, één van de grootste spelers in de intermediaire markt. 

UMG heeft acht labels (HM Bedrijfsadvies, HM Pensioenadvies, HR Financials, IAK, Kröller, Meeùs, Niehoff Werning & Kooij en Wannet) en een volmachtbedrijf (UMG Assuradeuren). Eind 2016 werkten er 1.387 mensen bij UMG (1.223 fte) die circa 580.000 particulieren en 74.000 bedrijven bedienen. Aon heeft in Nederland acht vestigingen met 1.540 medewerkers en wereldwijd meer dan 50.000 medewerkers in ruim 120 landen. Naar verwachting is de verkoop in het vierde kwartaal van 2017 afgerond.

Nieuwe strategie

Alex Wynaendts, CEO van Aegon: “Deze transactie past in het veranderende landschap voor verzekeraars in Nederland en is in lijn met onze strategie voor optimalisatie van onze portefeuille. Door deze verkoop vergroten we onze financiële flexibiliteit en kunnen we ons nog meer richten op activiteiten die tot de kern van onze strategie horen.” De solvabiliteitsratio van Aegon Nederland stijgt door de verkoop met naar schatting 6% Het onderliggend resultaat vóór belasting zal daarentegen met circa 20 miljoen euro dalen.

Twee entiteiten

Aon bestaat na de overname uit twee entiteiten: een die zich volledig richt op de markt van het midden- en kleinbedrijf en een met een sterke focus op grote ondernemingen en multinationals. De voorgenomen overname wordt pas definitief na advies van de betrokken ondernemingsraden en goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt en de Autoriteit Financiële Markten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.