Aon helpt organisaties door Brexit navigeren

0

De nieuwe tool ‘Brexit Navigator’ van Aon helpt organisaties te anticiperen op de risico’s en kansen die ontstaan door de Brexit. Zo wordt onder andere in kaart gebracht hoe risicomanagement- en verzekeringsprogramma’s moeten worden aangepast.

De Brexit Navigator beoordeelt de impact van de Brexit op organisaties op basis van de vier vrijheden van de Europese Unie (goederen, kapitaal, diensten en personen). De tool berekent op basis van deze vrijheden verschillende scenario’s.

Een voorbeeld van de eerste ‘vrijheid’ is extra oponthoud bij de douane of hogere invoerkosten voor een exportbedrijf. Dit kan ten koste gaan van de concurrentiepositie en marges. De tool kwantificeert dit soort risico’s en de bijbehorende impact.

Aon ontwikkelde de tool door zijn expertise op het gebied van risicomanagement te combineren met uitkomsten van gesprekken met klanten uit verschillende sectoren wereldwijd. “Dat gaf ons veel inzicht in de zorgen die organisaties hebben over de Brexit,” zegt Alex van den Doel, Managing Director van Aon Global Risk Consulting.

“Zoals met alle nieuwe risico’s geldt ook hier: hoe eerder een organisatie zich kan voorbereiden op een mogelijke uitkomst, hoe beter. De mogelijkheid tot kwantificeren van de impact die de tool biedt, kan hier bij helpen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.