Aon: ‘Happy Wealthy maakt pensioen en geldzaken begrijpelijk en leuk’

0

Aon lanceert met Happy Wealthy een online platform voor werkgevers, waarmee zij hun medewerkers op een speelse manier laten ontdekken hoe zij financieel gezond kunnen leven. Met behulp van gamification en storytelling worden werknemers via een web-app bewust gemaakt van de eigen keuzes en de invloed op hun inkomen nu én later.

“In een tijd dat bijna alles duurder wordt en er economische en politieke onrust is, groeit de financiële stress bij veel mensen. Als goed werkgever wil je financiële zorgen bij je medewerkers voorkomen”, verklaart Jacqueline Rosbergen, senior klantcoördinator bij Aon Wealth Solutions.

Goed werkgever

“Met Happy Wealthy helpt Aon bedrijven en organisaties om hun rol als goed werkgever in te vullen door aan hun medewerkers een laagdrempelige manier van financiële educatie aan te bieden. Wij maken onderwerpen als pensioen, verduurzaming en geld & gedrag begrijpelijk en leuk met verhalen en spelelementen. Zo rekken we de aandachtsspanne, wordt informatie beter opgeslagen en ontstaat een positieve emotionele connectie. Met behulp van onder andere augmented en virtual reality inspireren we mensen om serieus na te denken over die onderwerpen en in actie te komen. Op hun eigen tempo en op het moment dat het hen uitkomt, zodat ze bewust beslissingen kunnen nemen die van invloed zijn op hun financiële welzijn”, zegt Rosbergen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.