Aon en DAS lanceren platform voor sportorganisaties

0

De verantwoordelijkheden van sportbesturen worden steeds groter door veranderende wet- en regelgeving, het cyberveilig omgaan met ledenbestanden, vandalisme en aansprakelijkheidsrisico’s. Aon wil sportorganisaties helpen in deze complexe wereld van risico’s en verantwoordelijkheden en lanceert daarom het platform ‘Samen voor de Sportieve Zaak’.

Het platform wordt gelanceerd in samenwerking met ketenpartners voor de sportorganisaties in Nederland. Een van de partners is juridisch dienstverlener DAS. Vrijdag 11 februari tekenden Marc van Nuland (CEO Aon Nederland) en Charles Staats (Chief Commercial Officer DAS) een samenwerkingsovereenkomst waarbij Aon de Nederlandse sportverenigingen kosteloos ondersteunt met eerstelijns juridisch advies van DAS. Volgens de initiatiefnemers krijgen sportverenigingen hiermee de laagdrempelige toegang tot juridische expertise die zij zelf vaak niet hebben, maar waar wel behoefte aan is.

Toenemende druk

Nederland telt ongeveer 23.000 sportverenigingen, waarvan bestuurders vaak vrijwilliger en tijdelijk actief zijn. Risico’s zijn bij verenigingen niet altijd inzichtelijk en vaak niet goed afgedekt. Tevens ontbreekt het veelal aan juridische expertise, terwijl de juridisering in de maatschappij ook in de sportwereld zichtbaar is. Een sportverenigingsbestuur heeft veel verantwoordelijkheden en die verantwoordelijkheden blijven toenemen.

‘Samen voor de Sportieve Zaak’

Van Nuland: “Wij breiden daarom ons sportverzekeringspakket uit met het platform ‘Samen voor de Sportieve Zaak’. Een uniek platform voor sportorganisaties met branche-specifieke informatie, tips en oplossingen. Oftewel een onafhankelijk, vrijblijvend en laagdrempelig steuntje in de rug.” Het platform is specifiek voor sportverenigingen en biedt:

  • Een breed scala aan diensten van Aon en geselecteerde partners voor bijvoorbeeld brandbeveiliging, inbraakpreventie, cyberveiligheid, actualiteiten rondom wet-en regelgeving en checklists.
  • Kortingen op bijvoorbeeld verplichte inspecties en cyberhulpdiensten. En uiteraard de mogelijkheid om contact op te nemen voor kosteloos advies met Aons eerstelijns juridische advieslijn, uitgevoerd door DAS.
  • Advies omtrent sportrisico’s en het afdekken hiervan door preventie en/of een verzekering.
  • Een platform dat continue in ontwikkeling is gericht op initiatieven en actualiteiten voor sportverenigingen.

Stevig fundament

Volgens Van Nuland,voorziet het platform in een grote behoefte voorziet voor sportverenigingen: “Bestuurders van deze verenigingen zijn vaak veel tijd kwijt aan randzaken of missen simpelweg de expertise voor bijvoorbeeld juridische zaken of het vinden van kennis voor het oplossen van vraagstukken. Met ‘Samen voor de Sportieve Zaak’ ontzorgen we hen en kunnen zij zich focussen op hun kerntaak, het besturen van de sportvereniging. Tegelijkertijd zorgen we dat sportbestuurders betere beslissingen kunnen nemen waardoor ze zich beter wapenen tegen risico’s, vraagstukken kunnen oplossen en kosteloos gebruik kunnen maken van eerstelijns juridisch advies. We vinden het belangrijk om ons netwerk open te stellen om verenigingen te helpen bij het nemen van beslissingen. Alle sportverenigingen kunnen daarom gebruik maken van het platform. Onze klanten kunnen zich rechtstreeks aanmelden. Wie geen klant is, kan via de sportbond waar de vereniging lid van is ook toegang verkrijgen. Bonden kunnen namelijk zorgen dat hun leden aansluiting krijgen tot het platform. Op deze manier profiteren zij van de mogelijkheden voor toegang tot specifieke kennis, tips, oplossingen en collectieve regelingen & kortingen.”

Wet- en regelgeving

Charles Staats: “Een sportverenigingsbestuur heeft steeds meer te maken met wet- en regelgeving. Samen met Aon steunen en helpen we sportverenigingen door een breed pakket aan producten en diensten te bieden, gericht op preventie tot oplossingen. Dat kan via kosteloos eerstelijns juridisch advies, maar we hebben ook een nieuwe verzekering ontwikkeld: DAS voor Sport- en Ontspanningsverenigingen. Zo helpen we sportverenigingen met laagdrempelige juridische hulp.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.