Aon: ‘Bruiloftdekking vaak vergeten’

0

In 2021 worden veel ‘inhaalhuwelijken’ gesloten. Reden voor Aon om deze koppels even van hun roze wolk te halen. “Er wordt wel eens vergeten dat er ook iets mis kan gaan tijdens een bruiloft. Voor deze ‘inhaalhuwelijken’ heeft men langer kunnen sparen, waardoor de financiële risico’s groter zijn”, zegt Willem van Veghel, directeur particulieren bij Aon.

Waar in 2020 door de coronapandemie de bruiloften massaal werden uitgesteld, lijkt het er volgens Aon op dat koppels dit jaar alsnog massaal in het huwelijksbootje stappen. “Zo’n 60% van de bruiloften zijn verplaatst en van de huwelijken die wel doorgingen, hadden maar 60% een trouwfeest. Nu er steeds meer mogelijk wordt met de aangekondigde versoepelingen, wordt het steeds aantrekkelijker om de uitgestelde bruiloft – of alleen het feest – alsnog te plannen. Een bruiloft kost gemiddeld zo’n 15.000 euro. Dat mensen nu ervoor kiezen hun bruiloft groots te vieren, is heel logisch. Er is een jaar langer gespaard en mensen zijn toe aan een goed feest.”

Ziekte, weer en schade

Volgens de risico- en verzekeringsadviseur kan er tijdens iemands ‘mooiste dag uit het leven’ veel misgaan. Een van de ouders die onverhoopt niet bij de plechtigheid kan zijn, de bruidegom die te ziek is om te trouwen of slechte weersomstandigheden; allemaal redenen waarom de bruiloft in het water kan vallen of uitgesteld moet worden. Maar het kunnen ook kleine dingen zijn, zoals schade aan het meubilair of de versiering van de locatie.

Van Veghel: “Het is belangrijk dat mensen zich realiseren wat er allemaal mis kan gaan en waarom een verzekering daarbij handig kan zijn. Zeker als je weet hoeveel geld Nederlanders gemiddeld besteden aan een huwelijksfeest. Een verzekering biedt ook de mogelijkheid de bruiloft te annuleren of te verplaatsen en dit kan om allerlei redenen zijn. Hoewel een pandemie als corona een standaard uitzondering is, zijn er nog genoeg andere redenen die hiertoe aanleiding kunnen zijn. De dekking kun je helemaal zelf invullen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.