ANVA, Verbond en SIVI schetsen digitale kaders

0

ANVA, Verbond van Verzekeraars en Stichting SIVI hebben gezamenlijk een Memorandum of Understanding Ketenoptimalisatie getekend. In dit Memorandum zijn de kaders voor toekomstige samenwerking op het gebied van digitaal zakendoen vastgelegd.

Het is de tweede keer dat het Verbond en SIVI een dergelijk Memorandum overeenkomen. De eerste keer gebeurde dit in 2017 met ICT-bedrijf Solera.

Softwareleveranciers spelen een cruciale rol in het vormgeven van de verzekeringsketen. In de praktijk moeten verzekeraars nog steeds eigen afspraken maken met data- en softwareleveranciers. Het Memorandum voorkomt dat ketenpartijen, verzekeraars, volmachten en intermediairs zich ieder afzonderlijk over algemene uitgangspunten moeten buigen. Het stelt de verzekeringssector in staat om zelf de regie te houden op data.

Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars: “Het Memorandum zet uitgangspunten op een rij over de wijze waarop softwareleveranciers en verzekeraars standaarden kunnen toepassen om processen efficiënter te laten verlopen en beter data uit te wisselen. Het memorandum moet een extra impuls zijn voor lagere kosten en kwaliteitsverbetering.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.