ANVA en Faster Forward bundelen krachten

0

Marktleider ANVA uit Amersfoort en frontrunner Faster Forward uit Bergen op Zoom gaan met elkaar samenwerken. De twee toonaangevende softwareaanbieders binnen de financiële dienstverlening hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een volledige integratie van hun systemen. Het product wat hieruit is ontstaan, is volledig afgestemd op de sterk veranderde marktomstandigheden in de verzekeringsbranche.

Roel van Dijk, algemeen directeur van ANVA: “In de huidige markt zien we dat onze klanten te maken hebben met aanhoudende margedruk en daarom willen ze hun kosten reduceren. Aan de andere kant is er ook een groeiende behoefte om financiële producten en diensten via diverse kanalen te kunnen aanbieden en de klant zelf meer regie in het proces te geven. Dit alles stelt nieuwe eisen aan de ondersteunende softwaresystemen.”

Door de bundeling van de meest complete en betrouwbare backoffice van ANVA en de state of the art mogelijkheden voor CRM en advisering van Faster Forward, bieden beide partijen samen de oplossing voor de uitdagingen waar onze klanten voor staan. ‘’Bewezen en toekomstvast’’, aldus Van Dijk,
 
André van Nieuwenhuijzen, algemeen directeur van Faster Forward:  “Door veranderingen in technologie en wetgeving is veel aan het veranderen in de wereld van financiële dienstverlening. Het internet heeft de markt voor klanten transparanter gemaakt en de Wet Financieel Toezicht dwingt ons na te denken over andere verdienmodellen en een andere klantbenadering. De markt is rigoureus veranderd, dus de processen in de branche moeten ook rigoureus veranderen. Vandaar deze rigoureuze stap.”

Volgens beide partijen is door de bundeling van ANVA en Faster Forward is nu één optimaal geïntegreerd systeem beschikbaar waarmee financiële dienstverleners duurzaam succesvolle groei kunnen realiseren. ‘’We waren altijd al onder de indruk van elkaars systemen en de afgelopen maanden is gebleken dat we veel meer op elkaar lijken dan we dachten. De klik was er vanaf het begin”, vertelt Van Nieuwenhuijzen.

ANVA en Faster Forward gaan de activiteiten nu samenvoegen in één gezamenlijke onderneming met als doel één applicatie. Op 26 juni stellen beide partijen hun nieuwe propositie voor aan de landelijke pers. Op 27 juni wordt de applicatie aan klanten en partners gedemonstreerd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.