ANVA chatapplicatie met iDIN-identificatie  

0

ANVA biedt de branche met Safebay een naar eigen zeggen veilige messenger app. Hiermee kunnen documenten en gegevens uitgewisseld worden tussen adviseur en klant of tussen adviseurs onderling. Gebruikers identificeren zich via iDIN.

Safebay slaat documenten niet automatisch op in de smartphone van de gebruiker. Daarnaast vallen de servers waarvan de app gebruik maakt onder Nederlands recht en voldoen daarmee volgens ANVA aan de richtlijnen die DNB stelt aan hosting. Het gebruik van ANVA’s andere software is geen vereiste om Safebay te kunnen gebruiken.

Experiment hypotheekverstrekking

Met de messenger app Safebay is al ruim geëxperimenteerd door het Innovatielab van ANVA. De app werd recent nog getest door een grote hypotheekverstrekker. “Die doorliep met behulp van deze oplossing succesvol een klantproces. De app maakt het voor hen mogelijk om op een veilige manier online klantakkoord op offertes en data te verkrijgen en vast te leggen”, aldus ANVA in een toelichting op de introductie. “De AVG stelt hogere eisen aan het veilig uitwisselen van vertrouwelijke gegevens. De privacy van communicatie via e-mail of instant messaging, zoals WhatsApp is echter niet altijd gegarandeerd. Door het gebruik van IDIN weet de gebruiker van Safebay altijd met zekerheid wie de verzender of de ontvanger is. Daardoor kan deze app ook gebruikt worden voor klantakkoord en het digitaal ondertekenen van contracten”, aldus ANVA in een toelichting.

Notarissen

Volgens Justin Schlee, strategisch directeur bij ANVA, worstelen veel van zijn klanten met de vraag welke kanalen zij nog kunnen gebruiken. “Sommigen van hen zijn zelfs weer overgestapt op fysieke post. Maar ook brancheorganisaties, zoals Adfiz en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) geven aan dat de AVG bij veel leden vraagtekens oproept. Niet alleen in de communicatie met klanten, maar ook in de communicatie tussen medewerkers onderling. Beide brancheorganisaties onderzoeken de mogelijkheid om Safebay te erkennen als oplossing voor het veilig uitwisselen van privacygevoelige informatie.”

Op termijn komt er naast iDIN ook de mogelijkheid om in te loggen met het – bij de KNB nog in ontwikkeling zijnde – NotarisID. Safebay wordt momenteel al uitgebreid met twee onderdelen. Dit betreft blockchain en een chatbot die de klant begeleidt tijdens de customer journey.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.