Antoinette en haar team flikken het weer

0

Een cheque met daarop een bedrag van 123.103,50 euro geschreven. Die kreeg Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland, maandag tijdens het Swim for Tim diner in de hand gedrukt. Antoinette Kalkman heeft het samen met haar medewerkers en businesspartners weer geflikt om ruim boven de ton uit te komen.

Een bedrag dat onze verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen en dan is dit nog maar de voorlopige eindstand, aldus een geëmotioneerde Kalkman op het podium. “Met deze donatie dragen we bij aan het wetenschappelijk onderzoek naar ALS, en dat is hard nodig. Wij gaan door, wij stoppen niet.”

Swim for Tim diner

Maandagavond organiseerde het team van de FlexFront Groep en Nationale Waarborg de tweede editie van het Swim for Tim diner. Onder begeleiding van een topchef serveerden zij in de Glazen Ruimte te Maarssen een 4 gangen diner uit aan 159 gasten uit de financiële branche. Vertegenwoordigers van geldverstrekkers, verzekeraars, servicers, borgmaatschappij, hypotheekketens, ongebonden intermediair, softwarehuizen, consultants, accountants, makelaars, vrienden en familie van de vorig jaar overleden Tim van den Berg. Per couvert leverde dit de Stichting ALS Nederland 150 euro op.

Tim van den Berg

In het najaar van 2015 werd bij Tim van den Berg ALS geconstateerd en sindsdien zetten zijn collega’s bij de Flexfront Groep zich in om geld in te zamelen voor de Stichting ALS Nederland. In totaal hebben zij al 200.000 euro gedoneerd ten behoeve van het wetenschappelijk onderzoek. Tim overleed in augustus 2017, hij kon nog aanwezig zijn bij de succesvolle eerste editie van het Swim for Tim diner.

Veiling gaat nog even door

Gerard Ekdom vervulde zijn rol als veilingmeester wederom met verve tijdens de Swim for Tim live veiling. Met gastheer Loek Peters als assistent hamerde Ekdom 14.887,50 euro bijeen. Niet alle veilingitems konden onder de hamer komen, de keukenbrigade moest door! Daarom is besloten de veiling van de resterende items met een week te verlengen tot vrijdag 13 juli 2018, 17:00 uur.
Bieden op de items.

Tour du ALS 2019

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ stonden medewerkers van FlexFront en Nationale Waarborg, businesspartners, klanten en familie en vrienden van Tim van den Berg, op 31 mei aan de voet van de Mont Ventoux. Helaas bleek door de bizarre weersomstandigheden de geplande beklimming van de Mont Ventoux uiteindelijk te gevaarlijk en moest worden uitgeweken naar de naastgelegen Col du Madeleine. Maar de KlimforTim-actie bracht desalniettemin 82.771 euro op.

Daarom is team Klim for Tim volgend jaar weer present tijdens de Tour du ALS op woensdag 29 mei 2019. De eerste 25 deelnemers hebben zich inmiddels opgegeven. Ook tijdens het Swim for Tim diner sloten een aantal gasten zich spontaan aan bij het team. Er is nog plaats in de bus!

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.