Antoinette blogt: Klim for Tim – Dag 2

0

Na een busreis van dertien uur kwamen we gisteravond tegen middernacht aan in het appartementencomplex. Ons basecamp voor de komende dagen. Na wat gestoei met het vinden van de juiste kamers in het pikkedonker waren een aantal verkenners geheel vrijwillig bereid de omgeving verder te ontdekken. Het was nog lang onrustig vannacht. Desondanks zat bijna iedereen strak om 08.30 uur aan het ontbijt in een waterig zonnetje, recht tegenover de Mont Ventoux. Het uitzicht blijft indrukwekkend. We zijn wederom onder de indruk van deze enorme reus en realiseren ons goed dat we morgen naar die top moeten. Maar liefst 1.912 meter naar boven.

Gouden Lotus Award

De aandacht wordt kort afgeleid door een livestream verbinding met HypoVak. We zitten gespannen rond de iPhone van Paul van Polanen. Het kan toch bijna niet dat FlexFront voor de vierde keer op rij de Gouden Lotus Award wint? Onze oerkreten zijn vermoedelijk in Nieuwegein te horen als onze hoop waarheid wordt. Wat een gave prestatie van het team. Vanuit basecamp Malaucène onze felicitaties aan de Gouden Lotus winnaars in de overige categorieën.

Dag des onheils

De verbinding wordt verbroken en wij gaan over tot de orde van de dag. Diverse weerstations worden geraadpleegd, want er bereikt ons een gerucht over de weersituatie van morgen. De dag waarop het moet gebeuren. Wordt het weer een dag des onheils? Vorig jaar zijn we overvallen door noodweer en waren we ineens nieuwsmateriaal voor het acht uur journaal. Dit jaar willen we echt naar die top. Het liefst in een zonnetje, niet te warm, een licht briesje ter verkoeling mag. Windkracht 8 tot 9 staat niet op onze wensenlijst. En juist dat wordt voorspeld voor morgen.

Oefenrondje

De fietsen worden uit de bus gehaald voor een oefenrondje. De nachtelijke verkenners kiezen voor een rustdag en wandelen op hun dooie gemak naar het dorp voor een goed gevuld bord pasta. Eenmaal op het terras waaien de kaassnippers van het bord en we kijken nog maar eens naar het verkeersbord aan de overkant van de straat. Op het bordje lijken de letters niets noemenswaardigs aan te wijzen: 21 kilometer naar het weerstation op de top van de Mont Ventoux, maar de impact van deze boodschap is duidelijk aan tafel. We worden een beetje stil. Met deze wind kan het heel gevaarlijk zijn op de berg. Als de borden leeg zijn, komen Loek Peters, Michiel van der Linde (Lloyds Bank), Edwin Riem (Eerste Stap) en Willem Vreeswijk (VVP) terug van hun trainingsrondje. Een grote lach op het gezicht, maar ook zij bevestigen dat het pittig waait onderweg.

Middagtukje

Na de laatste inkopen voor morgenvroeg wandelen we naar het appartement voor een middagtukje. De tred wat onzeker, de gesprekken verstommen. Een laatste blik op die machtige berg. Om 17.00 uur worden we verwacht op het festivalterrein om onze startbewijzen op te halen. Daar worden we ook ingelicht over de situatie van morgen. In bed draaien we ons rusteloos om en doen stiekem een schietgebedje onder de dekens. Laat het alsjeblieft windstil zijn morgenvroeg.

Morgen is het zover, dan start de eerste groep fietsers om 06.00 uur.  Aan de motivatie zal het niet liggen. We hebben er zin in. Zeker nu er tijdens onze reis nog altijd donaties binnenkomen. Helpt u ons mee de berg op? Elke euro telt. Klik hier om ons te sponsoren.

 

Op de foto van links naar rechts: Michiel v.d. Linde (Lloyds Bank), Willem Vreeswijk (VVP), Edwin Riem (Eerste Stap).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Antoinette Kalkman

Antoinette Kalkman is oprichter van de FlexFront Groep, directeur van Nationale Waarborg en initiator van Swim for Tim, Klim for Tim en het ALS-diner. Ook is zij ambassadeur van het platform Client Officer.