Antoinette blogt: Klim for Tim – Dag 1

0

We hadden het nog zo met onszelf afgesproken vorig jaar. We zouden het één keer doen. Maar één keer die Kale Berg op. Met flink bravoure startten we vorig jaar de voorbereidingen en hadden we het vaker over fietsen dan over hypotheken. Precies een jaar geleden togen we in vol vertrouwen naar Frankrijk. Niet wetende dat een enorm noodweer ons zou treffen en we de top van de Mont Ventoux nooit zouden halen. Belofte maakt schuld.

Helpt u ze mee de berg op?

We hebben Tim beloofd dat we die top zouden bereiken, dus zitten we sinds vanochtend weer in de bus, ter nagedachtenis aan hem. Op weg naar Malaucène, het pittoreske dorpje aan de voet van de Reus van de Provence.

Geld inzamelen

Wie zijn wij? Wij zijn het team Klim for Tim. Sinds onze collega Tim van den Berg werd getroffen door ALS zetten we onmacht om in daadkracht en hebben we inmiddels menig zwem-, loop- en fietskilometers achter de rug om geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland. Waarom doen we dat? Diegenen die Tim hebben gekend en het verloop van de ziekte van dichtbij hebben meegemaakt, weten dat. Ook diegenen die afgelopen jaar mee zijn geweest naar de Tour du ALS of hebben mee gezwommen met de Amsterdam City Swim hebben het ervaren. Tijdens die evenementen zijn veel ALS-patiënten aanwezig en zien we hoe verschrikkelijk onmenselijk deze ziekte is, maar ook hoe strijdbaar en positief ze zijn.

Nederland kent 1.500 ALS patiënten. Jaarlijks verliezen 500 mensen de strijd tegen deze ziekte en komen er 500 nieuwe slachtoffers bij. Vaak mannen tussen de 35 en 50 jaar, met gezinnen, schoolgaande kinderen en hun voeten stevig in de maatschappij. Oorzaak onbekend. Het kan ons allemaal morgen overkomen. Daar moet een eind aan komen.

Dagelijks werken vele wetenschappers in het ALS Centrum in Utrecht aan de oplossing voor ALS. Inmiddels weten ze dat ALS vermoedelijk een verzameling van ziektes is en juist dat maakt de zoektocht naar een adequate behandeling zo lastig. Toch maken ze vooruitgang en weten ze dat binnen vijf jaar voor een deel van de patiënten een behandelmethode hebben. Juist dat is voor ons de motivatie om door te gaan met onze acties.

Koolhydraten stapelen

Onze bus rijdt op dit moment dwars door Luxemburg en net als vorig jaar tikt de regen gezellig tegen de ramen. Dit keer zitten collega’s van FlexFront, Nationale Waarborg,  medewerkers van geldverstrekkers, adviseurs en branchegenoten in het team. We rekken de spieren, bestuderen de hoogtemeters – al willen sommigen daar nog weinig van weten – en stapelen we koolhydraten, wat zo veel betekent als het naar binnen proppen van vele witte bolletjes met kaas.

Elke euro telt

Overmorgen is het zover, dan start de eerste groep fietsers om 06.00 uur.  Aan de motivatie zal het niet liggen. We hebben er zin in. Zeker nu er tijdens onze reis nog altijd donaties binnenkomen. Helpt u ons mee de berg op? Elke euro telt. Klik hier om ons te sponsoren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Antoinette Kalkman

Antoinette Kalkman is oprichter van de FlexFront Groep, directeur van Nationale Waarborg en initiator van Swim for Tim, Klim for Tim en het ALS-diner. Ook is zij ambassadeur van het platform Client Officer.