Ansvar koopt Xclusief-lijn Delta Lloyd

0

Verzekeraar Ansvar neemt de Xclusief portefeuille van Delta Lloyd over. De productlijn Xclusief is een lijn van schadeverzekeringen, speciaal ontwikkeld voor vermogende particulieren. Ansvar is de risicodrager, voor wie dit segment in volmacht wordt geadministreerd door Turien & Co.

Naast autoverzekeringen bestaat de productlijn Xclusief van Delta Lloyd uit verzekeringen voor  aansprakelijkheid, woonhuis, kostbaarheden, inboedel, bijzondere evenementen en exclusieve jachten. Alle verzekeringen staan op één polis. De acceptatiegrenzen zijn hoger en de schadeafhandeling is anders ingericht dan bij reguliere verzekeringen. Xclusief maakt gebruik van eigen schade-experts met beslissingsbevoegdheid, waardoor de privacy toeneemt en schades sneller worden afgehandeld.

Turien versterkt positie

Turien & Co. is van oudsher een specialist in het segment van dure en exclusieve auto’s. In de afgelopen tien jaar heeft Turien daarnaast ook diverse nieuwe exclusieve schadeverzekeringen (Premiumlijn) op de markt gebracht. “De Xclusief portefeuille die Delta Lloyd in de afgelopen jaren heeft opgebouwd sluit naadloos aan op onze portefeuille, wij zijn dan ook zeer verheugd de gelegenheid te hebben de portefeuille over te nemen”, aldus algemeen directeur Peter van Geijtenbeek.

De overdracht wordt beoogd per 1 januari 2017 en geldt onder voorbehoud van advies van de Ondernemingsraad en afstemming met de toezichthouders. Ansvar is sinds 2006 gelieerd aan Turien & Co., beide als onderdeel van dezelfde Holding. Naast AnsvarIdéa Verzekeringen wordt ook het label van Wederkerige 1820 gevoerd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.