Ansvar Bewust: duurzame inboedel- en woonhuisverzekering

0

AnsvarIdéa, onderdeel van Turien & Co. introduceert vandaag een duurzame woonhuis- en inboedelverzekering. In de nabije toekomst verwacht Ansvar andere duurzame particuliere verzekeringen, zoals aansprakelijkheid, rechtsbijstand en doorlopende reis, aan het label toe te kunnen voegen.

Het in Amsterdam gevestigde Ansvar is al sinds 1967 specialist in verzekeringen voor mensen met een bewuste levensstijl. Duurzaamheid was altijd al een belangrijke pijler en om die reden is het Ansvar Bewust-label geïntroduceerd. Een maatschappelijk verantwoord label met oog voor mens, milieu en toekomst. Eerder kwam onder het Bewust-label al de rijgedragverzekering op de markt. Een verzekering waar middels een veilige en zuinige rijstijl een cashback op de premie kan worden verkregen.

Duurzaam schadeherstel

Paul Burger, MVO-adviseur bij Ansvar: “Net zoals met alle schadeverzekeringen is het de bedoeling om een klant na een schade terug te brengen in de positie van voor de schade. Voor de Ansvar Bewust inboedel- en woonhuisverzekering hanteren wij dit principe ook. Echter gaan we nu een paar stappen verder. We brengen de klant niet alleen terug in de positie van vóór de schade, maar bij het herstellen van de schade hebben we ook oog voor de impact op het milieu. We keren tot 15% extra uit zodat de verzekerde gebruik kan maken van bijvoorbeeld een duurzame schilder, bouwbedrijf of loodgieter. Maar ook als iets total loss is, mag de klant met 15% extra budget kiezen voor reparatie in plaats van weggooien en vervangen.”

Menselijke maat

“Uitgangspunt bij al onze Ansvar Bewust verzekeringen is dat deze verzekeringen aansluiten bij een duurzame levensstijl”, zegt Burger. “De specifieke risico’s die met deze levensstijl gepaard gaan, zoals het delen van gereedschap met je buren, productieverlies van de warmtepomp of zonnepanelen na schade, zijn meeverzekerd. Maar ook de menselijke maat is meegenomen. Zo kwamen we er bijvoorbeeld door onze gesprekken met de Brandwondenstichting achter hoeveel emotionele impact een brand kan hebben. Vandaar dat je voortaan ook de kosten van traumaverwerking op onze inboedel- en woonhuis kan declareren, als je zorgverzekering hier niet of onvoldoende in voorziet.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.