Annuleren bij terrorismedreiging en epidemieën

0

Unigarant en ANWB bieden op de kortlopende en doorlopende reis- en annuleringsverzekering nu ook de mogelijkheid om reizen te annuleren bij terrorismedreiging, natuurrampen en epidemieën. Het is een van de nieuwe dekkingen die de verzekeraar heeft doorgevoerd.

Zo kunnen vakantiegangers die door omstandigheden zorg moeten verlenen aan naasten (mantelzorgers) of stellen die hun relatie beëindigen, voortaan ook hun reis kosteloos annuleren.

De nieuwe dekking terrorisme en natuurrampen geeft reizigers recht op een vergoeding wanneer zij vanwege terrorisme, natuurrampen, ontradend reisadvies, besmettelijke ziektes en stakingen de reis moeten annuleren of omboeken. Bij omboeken krijgen reizigers de volledige omboekkosten vergoed. Bij annuleren krijgen ze de reissom vergoed.

Ruimere dekking

Daarnaast is de vergoeding voor apparatuur verhoogd van 1.600 naar 2.000 euro. Ook de vergoeding van kleren en toiletspullen bij bagageverlies is verruimd en de kosten voor vervangend huurmateriaal worden nu ook gedekt. Die van kwijtgeraakte bagage van 150 naar 250 euro. Huurmateriaal (bijvoorbeeld duikspullen) vanwege kwijtgeraakte bagage wordt nu tot 75 euro per dag vergoed.

Met de aanvullende dekking Verkeersrechtsbijstand kunnen reizigers rekenen op juridische hulp bij een aanrijding of ongeluk met een motorvoertuig in het buitenland.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.