Anno12 geeft DNB-vergunning terug

0

Zorgverzekeraar Anno12 heeft de verkregen vergunning teruggegeven aan DNB. Daarmee is een definitief einde gekomen aan de jarenlange poging een nieuwe zorgverzekeraar op te richten in Nederland. “De uitdaging bleek te groot”, aldus Rob Adolfsen, initiatiefnemer van het eerste uur.

Nadat Anno12 dit jaar niet het vereiste aantal van 10.000 nieuwe verzekerden wist te halen, werd nog een doorstart overwogen. De gewenste harde toezeggingen voor wat betreft de financiën als de verzekerdeninstroom bleven echter uit. Daarop hebben de initiatiefnemers besloten definitief te stoppen met Anno12.

Onmogelijke waargemaakt
Zonder slag of stoot is de nieuwe zorgverzekeraar er niet gekomen. De introductie van ANNO12 moest twee keer worden uitgesteld door de initiatiefnemers Rob Adolfsen, Michiel Alkemade en Petwin Verkerk. Voor een DNB-vergunning was een kapitaalgarantie van 3,2 miljoen euro nodig. Een groot deel daarvan is gefinancierd door de initiatiefnemers. Middels investeerders en crowdfunding kwam de rest van het benodigde kapitaal op de plank.

Maar ook het papieren aanvraagtraject bleek een lange weg met vele hobbels. Toen eind 2014 dan eindelijk de vergunning werd afgegeven door DNB, leek dat alles niet voor niets te zijn geweest. Voor het eerst in een kwart eeuw tijd was Nederland een nieuwe zorgverzekeraar rijker. Anno12 werd positief ontvangen in de markt, maar de tijd die men had bleek te kort om voldoende mensen over de streep te trekken om daadwerkelijk naar Anno12 over te stappen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.