Anniek de Ruijter voorzitter Geschillencommissie Zorgverzekeringen

0

Het bestuur van de SKGZ (Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen) heeft een nieuwe voorzitter van de Geschillencommissie Zorgverzekeringen benoemd. Anniek de Ruijter is Toon van Mierlo opgevolgd die zich ruim 15 jaar heeft ingezet als voorzitter van de Geschillencommissie.

Als verzekerde en zorgverzekeraar het niet met elkaar eens zijn, dan kan de Geschillencommissie een (bindende) uitspraak doen. Partijen kunnen ook naar de rechter gaan, maar de geschillencommissie is een toegankelijk en goedkoper alternatief. De SKGZ is door de overheid aangewezen als officiële geschilleninstantie voor de zorgverzekeringen.

Brede maatschappelijke blik

De Ruijter is hoogleraar Gezondheidsrecht en -beleid aan de Universiteit van Amsterdam, directeur en initiatiefnemer van het centrum van Gezondheid en Leven, sectieleider van de vakgroep gezondheidsrecht en voorzitter Academische Raad van het Amsterdam Institute for Global Health. In het verleden was zij directeur en bestuurder van het bureau van de Clara Wichmann stichting, die zich inzet voor gendergelijkheid en een betere maatschappelijke en juridische positie voor vrouwen.

Nieuwe leden Geschillencommissie

Naast een nieuwe voorzitter heeft de Geschillencommissie Zorgverzekeringen ook twee nieuwe leden: Hans Linders en Berry van Drunen. Linders is gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en focust zich als partner bij De Galan Groep op strategische juridische vraagstukken in de zorg. Van Drunen is advocaat, gecertificeerd mediator en arbitrator bij het kantoor Van Drunen De Birk advocaten, dat hij mede oprichtte. Het derde nieuwe lid, Sacha Schneiders-Spoor, start in september. Zij is een maatschappelijk betrokken jurist en zij rondt, in verband met pensionering, deze zomer haar werkzaamheden als advocaat-generaal af bij het Gerechtshof van Amsterdam.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.