Anne-Marike van Arkel wordt algemeen directeur NRVT

0

Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) breidt per 1 juni uit met een nieuwe algemeen directeur: Anne-Marike van Arkel. De huidige directeur, Mirande Waldmann, richt zich vanaf dan voornamelijk op regelgeving en educatie.

Van Arkel: “Het lijkt me een interessante uitdaging om NRVT verder te professionaliseren. Daarnaast ga ik me ervoor inzetten om de zelfregulering van en het toezicht op de vastgoedtaxateurs samen met het bestuur, de beroepsgroep, stakeholders en medewerkers verder te ontwikkelen, zodat het voor alle partijen duidelijk is dat de taxateurs hun kwaliteit meer dan op orde hebben.”

Anne-Marike van Arkel studeerde Rechten en werkte eerst als bedrijfsjurist bij De Nederlandse Bank (DNB) en daarna als advocaat. Ook was ze coördinator public affairs en wetgevingsadvisering bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), waarbij lobbyactiviteiten tot haar takenpakket behoorden. Sinds 2004 heeft ze diverse directiefuncties bekleed, onder meer bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Verdere professionalisering

Hamith Breedveld, voorzitter van NRVT: “NRVT is verheugd dat Anne-Marike het voortouw neemt binnen NRVT. Met haar leidinggevende ervaring en kennis van beroepsorganisaties, zijn we ervan overtuigd dat NRVT verder professionaliseert. Onder de leiding van Van Arkel verwachten we grote stappen te maken op het gebied van toezicht, kwaliteitsverbetering en reputatie in de taxatiebranche.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Avatar