Annabelle Hagoort nieuwe directeur Acture

0

Annabelle Hagoort start vandaag als nieuwe algemeen directeur Acture, de grootste private uitvoerder van sociale zekerheid in Nederland. Ze is afkomstig van ManpowerGroup.

Zij volgt Maudie Derks op, die Acture eind 2008 mede heeft opgericht en sinds 2012 leiding gaf aan de organisatie. Derks wordt CEO van de groep, die onder meer de labels Acture, ActivaSZ, VSZ assuradeuren en Ascot Advies omvat.

Ziekteverzuim

Hagoort werkte 25 jaar bij Manpower Uitzendorganisatie, waarvan de laatste twee jaar als Managing Director ManpowerGroup Solutions Nederland. Acture is voor haar geen onbekende: “Door mijn achtergrond ken ik de uitzendwereld natuurlijk op mijn duimpje. Ziekteverzuim is daarin al jaren een grote uitdaging. Wie zorgt ervoor dat de zieke werknemer goed wordt opgevangen en snel weer terug kan keren in het arbeidsproces? De afgelopen jaren heb ik van dichtbij mogen meemaken hoe Acture dit doet. Ik verheug me er daarom enorm op om nu leiding te mogen geven aan deze organisatie. Een marktleider die feitelijk de private oplossing heeft uitgevonden en die al jarenlang meedenkt met de politiek, het ministerie van SZW en UWV om werknemers zo snel en goed mogelijk weer in te zetten in het arbeidsproces.”

Maudie Derks

De wisseling van de wacht markeert een nieuwe stap in de ontwikkeling van Acture. Maudie Derks: “Wij hebben in Nederland de basis gelegd voor private uitvoering bij ziekte van tijdelijk personeel en zo concreet invulling gegeven aan de keuzevrijheid van werkgevers op dit terrein. Daar zijn de afgelopen jaren flinke stappen in gezet. Acture is een kraamkamer geworden van nieuwe ideeën, producten en diensten. Die voegen we samen in een groep waarbij ieder label een eigen onafhankelijke entiteit is die zich verder kan ontwikkelen en groeien. Als CEO is het mijn doel om deze ontwikkelingen te stimuleren en als voortrekker verder vorm te geven.”

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
Facebook, Twitter en/of LinkedIn

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.