Anker volledig in handen van De Goudse

0

Nicheverzekeraar Anker Insurance Company treedt toe tot De Goudse Verzekeringen. De verzekeraar familiebedrijf uit Gouda participeert sinds 2019 in Anker met een aandeel van 30%. Dat aandeel is per 1 april 2022 uitgebreid tot 100%. Anker heeft een premievolume van 32 miljoen euro.

De afgelopen drie jaar hebben Anker en De Goudse hun mogelijkheden tot samenwerking en wederzijdse versterking onderzocht. Dat leidde tot het besluit van een volledige participatie. Sjoerd Zijlstra, CEO van de internationaal werkende verzekeraar uit Groningen: “We hebben de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Door te opereren vanuit een breder draagvlak kunnen we nog voortvarender werken aan deze groei.”

Toegevoegde waarde

Geert Bouwmeester (foto), bestuursvoorzitter van De Goudse, is heel blij met de komst van Anker Insurance Company. “De producten en diensten die Anker toevoegt zijn een versterking van onze nichepropositie. Hun crew- en reisverzekeringen en onze expat- en inkomensverzekeringen vullen elkaar prachtig aan. Ook hun ervaring met rechtsbijstands- en recreatieverzekeringen hebben een sterke toegevoegde waarde.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.