Angst voor verlies weerhoudt overstappers in zorg

0

Drie op de vijf consumenten is de afgelopen drie jaar niet overgestapt op een andere zorgverzekeraar en heeft zich hierop ook niet georiënteerd. Ongeveer een kwart van de consumenten heeft zich wel georiënteerd, maar is uiteindelijk niet overgestapt. Slechts 16% van de consumenten is de afgelopen drie jaar wel geswitcht van zorgverzekeraar.

Dat blijkt uit onderzoek van Market Response in opdracht van de Autoriteit Consument & Markt (ACM. Uit het onderzoek blijkt dat angst voor verlies een van de belangrijkste factoren is die consumenten ervan weerhoudt zich actief te gaan oriënteren en eventueel over te stappen. Consumenten vrezen door een overstap iets kwijt te raken wat ze eerder wel hadden, bijvoorbeeld kwaliteit van de dekking of vrije zorgkeuze.

ACM: “Verder zien we dat consumenten die wel stappen zetten om zich te oriënteren door de bomen het bos niet zien. Zij vinden het lastig hun eigen polis te vergelijken met die van andere aanbieders en om alle informatie over dekking te vinden.”

Uit onderzoek blijkt tenslotte dat consumenten behoefte hebben aan betrouwbare informatie van vergelijkingssites op basis van hun eigen situatie en wensen. Ook blijkt dat ze behoefte hebben aan een goed overzicht en een betere onderlinge vergelijkbaarheid in het aanbod van verzekeraars.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.