Angélique Laskewitz nieuwe directeur VBDO

0

Angélique Laskewitz volgt per 1 maart Giuseppe van der Helm op als algemeen directeur van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Van der Helm trad eind vorig jaar terug, omdat hij toe was aan een nieuwe uitdaging.

Laskewitz vervulde vanaf 1991 diverse rollen op het gebied van management en consultancy gericht op verandermanagement, Human Resources (HR) en governance bij financiële dienstverleners als RVS, Amev, Fortis Bank Nederland, BNP Paribas Fortis en ASR Nederland. Daarnaast zette zij in 2002 haar eigen adviespraktijk ALMC op.

In een toelichting benadrukt Laskewitz het belang van de missie van de VBDO: “De stimulering van duurzaam beleggen is een van de meest impactvolle manieren waarop wij de economie en onze samenleving kunnen verduurzamen. De VBDO levert daar een belangrijke bijdrage aan, door samen met de sector te onderzoeken waar kansen liggen en duurzaam denken te stimuleren. Ik kijk ernaar uit om daarin nieuwe stappen te gaan maken”.

Duurzaamheidsmanagement

Vanaf 2011 was Laskewitz zelfstandig consultant, gespecialiseerd in duurzaamheidsmanagement. Zij is als docent en assessor verbonden aan verschillende opleidingsinstituten, waar zij ook het curriculum van opleidingen maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieurecht, waardecreatie bij banken en verzekeraars, bedrijfsvoering in de financiële sector en HR verzorgt.

Sinds 2007, toen zij aantrad als manager Corporate Social Responsibility bij verzekeraar ASR, maakt zij zich sterk voor een duurzame financiële sector. De kapitaalstromen in de economie ziet zij als hefboom die de transitie naar een duurzame samenleving vaart kan geven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.