Amersfoortse realiseert koppeling met salarissoftware

0

De Amersfoortse heeft een koppeling ontwikkeld tussen de salarissoftwarepakketten van werkgevers en het administratiesysteem van de collectieve inkomensverzekeringen. De verzekeraar claimt de eerste inkomensverzekeraar te zijn met deze koppeling.

De koppeling van de salarissoftwarepakketten aan de administratie van De Amersfoortse is nu alleen nog mogelijk voor de Verzuimverzekering. De eerste stappen zijn inmiddels gezet om dit ook mogelijk te maken voor andere verzekeringsproducten. Er kunnen op dit moment een drietal salarissoftwarepakketten aan de administratie van De Amersfoortse worden gekoppeld: Loket.nl, AFAS en Nmbrs. Het is de bedoeling dat dit binnenkort ook voor andere softwarepakketten mogelijk wordt.

Door de salariskoppeling worden de wijzigingen van medewerkersgegevens, salariswijzigingen en in- en uitdiensttredingen een keer per maand automatisch vanuit het salarissoftwarepakket in de administratie van De Amersfoortse overgezet en verwerkt in de verzekering(en) van de werkgevers. Tot nu toe moesten werkgevers deze gegevens handmatig aanleveren.

Altijd aangemeld

Ook de periodieke verrekening van de premie gebeurt automatisch. Alle medewerkers, die onder de dekking van de verzekering vallen, zijn automatisch meeverzekerd. “Zo is er bij een ziekmelding geen onduidelijkheid meer of een medewerker wel of niet is aangemeld. Ook is de kans op fouten aanzienlijk kleiner”, aldus De Amersfoortse in een toelichting.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.