Allianz verlengt garantie e-bikes

0

Allianz Global Assistance breidt zijn Kortlopende Fietsverzekering uit met een extra garantie voor e-bikes. Wie kiest voor deze dekking kan rekenen op reparatie of vervanging van de accu en aandrijving indien er een defect optreedt, ook na het verstrijken van de fabrieksgarantie.

Het aantal e-bikes dat in Nederland rondrijdt, is de laatste jaren explosief toegenomen. In 2012 reden er volgens de RAI branchevereniging ongeveer 1 miljoen elektrische fietsen in Nederland, in 2016 waren dat er al 1,4 miljoen. Daarnaast groeide de e-bikemarkt dit jaar met 11,6% ten opzichte van 2017. Hiermee staat Nederland in Europa op een tweede plaats na Duitsland als het gaat om de verkoop van elektrische fietsen. Met die groei nam ook het aantal problemen met de e-bikes toe, en vooral die met de accu, zo constateerde het Radar testpanel van 20.000 e-bikebezitters in een onderzoek.

Accuproblemen

“Ruim 1 op de 5 e-bikebezitters (21%)  meldden in dat onderzoek weleens problemen met de e-bike en met name met de accu te hebben gehad. Zo zou de levensduur tegenvallen en zorgde het opladen van de accu voor de nodige storingen. Tegelijkertijd meldt het AD dat het aantal branden met accu’s aanzienlijk toeneemt, en zelfs explosies komen voor. Wie hierover een klacht bij de winkelier of fabrikant neerlegt, wordt lang niet altijd tevreden gesteld”, aldus de verzekeraar. “Het is voor ons een van de redenen om klanten juist op de accu meer zekerheid te bieden. De meeste mankementen aan de accu zijn niet gedekt onder de dekking Schade. Wie na de fabrieksgarantie van gemiddeld twee jaar problemen met de accu krijgt, moet soms flink in de buidel tasten. De aanschaf van een nieuwe kost al gauw zo’n 400 euro.”

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
FacebookTwitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.