Allianz start toekomstbestendige transformatie

0

Allianz noteerde in 2023 groei en winstgevendheid in nagenoeg alle segmenten van de schade- en levensverzekeringsbedrijven in België en Nederland. In ons land was het hogere premie-inkomen binnen het schadebedrijf (+7,7%) te danken aan het zakelijke segment en het Inkomensbedrijf.

Bij het Nederlandse levenbedrijf (premie +20,6%) groeiden de pensioen- en direct ingaande lijfrentesegmenten het sterkst. In België bedroeg de stijging van het premie-inkomen Schade +5,8% en Life&Health +5,2%.

Het totale premie-inkomen van Allianz Benelux komt daarmee in 2023 uit op 3.428 miljoen euro (2022: 3.200 miljoen euro). Voor Schade steeg het premie-inkomen met 5,2% tot 1.406 miljoen euro. Voor Leven steeg het premie-inkomen met 8,5% tot 2.022 miljoen euro.

Het operationele resultaat van Allianz Benelux in 2023 komt uit op 321,5 miljoen euro. In de Leven-portefeuille kwam het operationeel resultaat uit op 157,1 miljoen euro. De new business margin liet een groei zien van 3,4% (2022: 2,8%). In de Schade-portefeuille bedroeg het operationeel resultaat 164,3 miljoen euro, dankzij beperkte Natcat-gebeurtenissen en aanhoudend sterke underwriting resultaten. De combined ratio voor 2023 kwam uit op 93,9%.

Start transformatietraject

Dit jaar start Allianz met een 3-jarig bedrijfsbreed transformatieprogramma genaamd ‘All In’. Joos Louwerier, Regional CEO Allianz Benelux: “Wij maken onze mensen en systemen hiermee klaar voor de alsmaar versnellende technologische ontwikkelingen, door deze zo goed mogelijk te integreren in onze bedrijfsprocessen. Met als resultaat een nog hoger servicelevel voor onze klanten en adviseurs. Wij zullen stap voor stap werken aan een nog klantgerichter, flexibeler en minder complexe organisatie. De impact van ons ‘All In’-transformatietraject zal komend jaren meer en meer zichtbaar worden in de markt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.