Allianz Partners behaalt recordresultaat

0

Allianz Partners heeft in 2023 een omzet behaald van 9,3 miljard euro en een bedrijfsresultaat van 301,2 miljoen euro.

Volgens het bedrijf is dit de sterkste financiële prestatie in de geschiedenis van Allianz Partners. CEO Tomas Kunzmann (foto): “Alle bedrijfsonderdelen lieten een aanhoudende groei zien, gestimuleerd door de sterke groei van internationale reizen, een dubbelcijferige groei in mobiliteit en hulpverlening en een recordgroei van 23,4% in de gezondheidszorgactiviteiten.”

Bedrijfsactiviteiten

“De bedrijfsactiviteiten op het gebied van gezondheid presteerden bijzonder sterk dankzij organische groei, het mkb-segment en nieuwe lokale partnerschappen met verzekeraars. De sterke ontwikkeling van de hulpverleningsactiviteiten werd grotendeels gedreven door de bedrijfsonderdelen Pechhulp en Wonen & Welzijn, terwijl de groei in Mobiliteit afkomstig was van bestaande en nieuwe klanten in Europa en Noord-Amerika. De groei in onze reisverzekeringsactiviteiten werd gestimuleerd door de solide prestaties in de Aziatische en Pacifische regio’s, Noord-Amerika en Europa”, aldus Kunzmann.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.