Allianz neemt Rabo PGGM PPI over

0

Rabo PGGM PPI wordt onderdeel van Allianz, die al sinds 2017 de risicoverzekeringen voor Rabo PGGM PPI verzorgt en daarmee deel uitmaakt van de pensioenregeling. Als de voorgenomen overname slaagt, dan biedt Allianz vanaf de zomer van 2021 naast een DC- verzekeringsoplossing ook een PPI-oplossing.

Voor huidige klanten – ongeveer 2.400 werkgevers met zo’n 50.000 deelnemers – loopt de pensioenregeling na de overname ongewijzigd door. Rabobank blijft de pensioenadviseur voor deze klanten. Voor het zakelijk pensioendomein kiest Rabobank ervoor om zich te focussen op de rol als adviseur. PGGM wil zich de komende jaren meer gaan richten op de dienstverlening aan pensioenfondsen. Dit met het oog op een gestroomlijnde invoering van een nieuw pensioencontract. Daarmee is zowel voor PGGM als voor Rabobank een positie in een PPI-organisatie minder passend geworden.

Bredere doelgroep

Met de overdracht aan Allianz kan de pensioenregeling beschikbaar gemaakt worden voor een bredere en daarmee grotere groep ondernemers en pensioenadviseurs. Sjoerd Laarberg, CEO Allianz Nederland: “Deze overname past naadloos in onze strategische koers, die er mede op gericht is om ons leven- en pensioenbedrijf verder te laten groeien. Met deze overname kunnen we onze adviseurs en klanten nog meer mogelijkheden bieden om een pensioenregeling in te richten zoals zij dat willen.”

Wachten op goedkeuring

De Rabo PGGM PPI is in 2012 opgericht door Rabobank en PGGM vanuit een gezamenlijke visie over het veranderende financiële landschap rondom toekomstvoorzieningen zoals zorg, pensioen en wonen. De Rabo PGGM PPI is een zelfstandige stichting zonder winstoogmerk, met een eigen bestuur en raad van toezicht. De overname door Allianz moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouders.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.