Allianz neemt belang in BrightPensioen

0

Verzekeraar Allianz heeft een belang van 7,6% verworven in BrightPensioen. Voor de verzekeraar betekent de samenwerking dat ze vanaf nu ook een derde pijler pensioen-oplossing kan aanbieden en via BrightPensioen toegang krijgt tot de groeiende groep zzp’ers in Nederland.

De strategische samenwerking geeft BrightPensioen de mogelijkheid haar deelnemers – naast derde pijler pensioenopbouw – desgewenst aanvullende verzekeringen aan te bieden, zoals arbeidsongeschiktheid.

Volgens Henk Boeve, Managing Director Allianz Nederland Levensverzekering, gaat de pensioenwereld de komende jaren veranderen richting een stelsel van individuele pensioenpotjes, waarbij er steeds meer verantwoordelijkheid bij het individu zal komen te liggen. “Daarnaast wordt arbeid steeds flexibeler en de groep zelfstandige professionals zal fors verder groeien. BrightPensioen speelt in op deze trends en daarnaast zijn we volstrekt complementair aan elkaar.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.